Underhåll av skoter

I likhet med alla motorfordon behöver en skoter få regelbunden service. Hur ofta och vad som behöver göra beror självklart på hur mycket man kör och hur man framför sitt fordon.

Kör man ca 100-150 mil på en säsong bör man däremot planera in service två gånger under detta år. Det är extremta påfrestningar som skotern utsätts för vilket gör att stötdämpare, bultar, axlar och bogghjul bör kontrollera för att se att se om slitage i för stor utsträckning finns. . På framvagnen är det bland annat kontroll av styrleder, plastbeslag samt styrstål som behöver göras.

Ser man sedan på motorn är de viktigt att den har rätt justeringar för att möta behoven rätt. Bland annat behöver förgasarna fördela bränslet till de olika cylindrarna lika. Detta samtidigt som både choken och primerpumpen kan kontrolleras utifrån funktionalitet.

På växellådan bör oljan bytas vilket gärna kan göras i samband med att kedja och drev kontrolleras.

Effektivast service fås om man lämnar in sin snöskoter men man bör då vara noga med vilket serviceställe som väljs. Det är stor skillnad på vad som genomförs så man bör fråga sig fram och jämföra för att hitta det ställe som verkligen gör det jobb som man förväntar sig.