Den viktiga servicen av bilen

Alla som håller på med någon form av motorsport vet hur viktigt det är att bilen är i topptrim inför tävlingarna. Inget lämnas åt slumpen utan allt in i minsta detalj kontrolleras på bilen för att säkerställa att den kan fullfölja tävlingen utan några som helst problem.

Nu kanske inte kraven är lika högt ställda på en bil privat men den behöver service även den och många gånger så kan en bil som missköts inte gå igenom den årliga besiktningen. En misskött bil kan vara en trafikfara där ute efter vägarna, det är därför vi har de årliga bilbesiktningarna som görs för att säkerställa att en bil är körduglig.

Att lämna in bilen för service har många fördelar, att en gång per år få bilen genomgången av professionell personal säkerställer många gånger att bilen klarar sig genom besiktning och kan köras ett år till. En väl servad bil håller längre och får förhoppningsvis ett bättre andrahandsvärde om man väljer att sälja sin pärla.

Det finns enklare saker som du regelbundet kan kontrollera på din bil och det är oljemängd motorn. Det är viktigt att det inte är för lite olja i motorn lika väl om det är för mycket. Vid besök på e mack kan du ta en bit papper, ta upp oljestickan ur motorn. Torka av den med papperet och stoppa i den igen för att dra upp och se vilken mängd olja som finns i motorn.

Ser det lite ut så fyll på med rätt sorts olja och fyll inte på för mycket. Du kan även passa på att fylla upp spolarvätska, kontrollera lufttryck i däcken och se om någon lampa är trasig, byt trasiga lampor om det är möjligt.