Street Week

Är du intresserad av snabba bilar. Kanske har du besökt Street week tidigare år eller planerar att delta framöver. Beroende på om du är deltagare eller åskådare så är Street week något att besöka. 2017 tog tävlingen motorhobbyn med storm och har existerat fram till nu.

Dragracing

År 1930 kunde motorerna komma upp i 100 km/h och dragracing föddes i Kaliforniens öknar. Populariteten växte men förblev fortfarande ett tidsfördriv för deltagarna. Tävlingarna ägde ofta rum på nedlagda militära landningsbanor och det första organiserade evenemanget går tillbaka till 1949. Street Week går ut på att deltagarna ska få en sån snabb tid som möjligt på en 200-metersbana. Några exempel på klasser din bil kan hamna i är “Max outlaw”, “Street outlaw” och “Ultimate Street”. För att delta i tävlingen kostar det 7 800 kroner. I priset ingår en co-driver, mat och varsin exklusiv StreetWeekracer T-shirt. 2021 vann bland annat Michael Westberg som var snabbast i hela tävlingen.

Merch

På Street week är det roligt att visa upp sina bilar men också sin stil. Om du tittar på en tävling som åskådare eller hänger med på alla så kan det vara kul att visa sitt stöd genom en T-shirt eller tjocktröja. Här hittar du allt inom merch för Street Week.